خواص و مضرات قهوه سبز
قهوه سبز همان قهوه معمولی یا قهوه خام می باشد که هنوز مرحله برشته شدن را نگذرانده است. طی مراحل مختلف قهوه سبز به قهوه معمولی تبدیل شده و آنتی اکسیدان طبیعی و اسید کلروژنیک موجود در آن کاهش پیدا می کند.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات قهوه سبز را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص قهوه سبز و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های قهوه سبز
قهوه سبز دارای مقادیر قابلتوجهی از نوعی جلبک دریایی به نام کتنجک می باشد که سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و برای چربی سوزی بسیار مفید است چرا که باعث افزایش متابولیسم بدن شده و کالری سوزی بدن را سرعت می بخشد.
همانطورکه میدانید قهوه سبز دارای مقادیر زیادی از کافئین بوده که بهعنوان یک انرژی دهنده عالی محسوب می شود. دانه قهوه باعث میشود تا سطح انرژی بدن بالا رفته و در طول روز انرژی کافی برای فعالیت روزانه را داشته باشید.
اگر چاق هستید و اضافه وزن دارید می توانید قهوه سبز میل کنید. قهوه سبز یک مهارکننده قوی اشتها بوده و با کاهش میل به غذا باعث چربی سوزی می شود.
قهوه سبز قادر است سطح کلسترول بد خون را تنظیم کند. میدانید که بدن انسان دارای کلسترول بد یا ال دی ال میباشد که باعث آسیبپذیری ما در برابر اختلالات قلبی عروقی مانند سکته قلبی می شود. مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف منظم قهوه سبز از مشکلات قلبی جلوگیری میکند.
قهوه سبز دارای ماده اسید کلروژنیک است که خطر بروز بیماریهای مغزی و زوال عقل را کاهش میدهد. تحقیقات انجامشده نشان میدهد که قهوه سبز سرعت پیشرفت آلزایمر و دیگر بیماریهایی که مربوط به پیری میباشد را کاهش داده و از زوال عقل جلوگیری می کند. کافئین از التهاب مغز به ویژه در گیرنده های آدنوزین پیشگیری کرده و میتواند برای مغز مفید باشد. توصیه شده است افراد سالمند در طول هفته سه فنجان قهوه میل کنند.
اسید گاما آمینوبوتیریک، تئوفیلین، اپیگاوکاتجینگالات در قهوه سبز وجود دارد که برای حفظ سلامت پوست مفید است و از بروز چین و چروک پوست پیشگیری می کند.
یکی از مواد غذایی عالی برای درمان دیابت نوع دو قهوه سبز میباشد. این قهوه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده که به کاهش التهاب منجر می شود. عصاره قهوه سبز میزان قند خون و مقاومت نسبت به انسولین را کاهش داده و باعث کاهش وزن میشود که این امر برای درمان دیابت نوع دوم ضروری است.
اسید موجود در قهوه سبز دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و شیمیدرمانی فراوانی میباشد که برای کاهش سرطانهای مختلف مانند سرطان سینه مفید است.
اگر فشار خون بالا کنترل نشود باعث ایجاد بیماریهای مختلف مانند سکته مغزی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه میشود. تحقیقات انجامشده نشان میدهد در دانههای قهوه مادهای با خاصیت آسپرین وجود دارد که از تجمع پلاک در عروق خونی جلوگیری کرده و باعث بهبود گردش خون میشود.
اسید موجود در قهوه سبز حدود ده برابر چای سبز معمولی باعث کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن شده که این امر باعث میشود روند پیری پوست کاهش پیدا کرده و پوست جوان باقی بماند. اگر می خواهید پوست جوان و شادابی داشته باشید بهتر است از قهوه سبز کمک بگیرید چرا که قهوه سبز دارای آنتی اکسیدان پلی فنول می باشد.
عصاره قهوه سبز یک سم زدای طبیعی باشد که کبد را از سموم ، چربیهای اضافه و کلسترول بد پاکسازی می کند. زمانی که سمزدایی مناسبی در کبد انجام شود عملکرد آن بهبود پیدا کرده و متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند که این امر موجب افزایش سلامت کلی بدن می شود. برای درمان آسیب کبد از جمله سرطان کبد قهوه سبز را به صورت منظم مصرف کنید.
عوارض و زیان های قهوه سبز
مصرف منظم قهوه سبز و قطع ناگهانی آن باعث بروز عوارض مختلفی مانند سردرد ، خستگی ، افسردگی و تنش های عضلانی می شود.