طرز تهیه قلیه ماهی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی جنوبی می توانید برای ۴ نفر قلیه ماهی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قلیه ماهی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت قلیه ماهی
ابتدا گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با چاقو ریز خرد می کنیم و یاد در پارچ خرد کن می ریزیم و ریز تحویل می گیریم.
بعد قطعه های ماهی را می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و روی آن ها نمک و فلفل سیاه می ریزیم و در بشقابی قرار می دهیم.پیاز و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ترجیحا ریز خرد می کنیم
و در قابلمه ای که برای تهیه قلیه ماهی تدارک دیده ایم کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را به همراه سیر داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و کمی فلفل سیاه و زردچوبه و نمک روی آن ها می ریزیم
و مخلوط می کنیم و گشنیز و جعفری خرد شده را نیز اضافه می کنیم و تفت می دهیم و تا رنگ سبزی کمی پر رنگ تر شود و سبزی کمی سرخ شود و آب آن تبخیر شود. سپس ۱ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم
تا با حرارت ملایم سبزی به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.بعد تمبرهندی را در کاسه ای می ریزیم و کم کم به آن آب اضافه می کنیم تا رقیق شود و خوب آن را هم می زنیم تا در آب کاملا حل شود و به قلیه اضافه می کنیم و ۳ لیوان آب مجددا روی مواد می ریزیم
و درب قابلمه را می گذاریم تا خورشت قلیه خوب جابیافتد. زمانیکه رنگ خورشت قلیه کاملا تغییر کرد تکه های ماهی را داخل خورشت قرار می دهیم و ۳۰ دقیقه به ماهی زمان می دهیم تا داخل خورشت پخته شود.در آخر خورشت قلیه ماهی را با پلو نوش جان کنید.